Voetreflex Therapie

breng balans en energie terug in je lichaam
Voor jong en oud
Verwen jezelf met een voetreflex behandeling
bij klachten of voor ontspanning

Voetreflex therapie

Voetreflexologie ( voetreflex therapie ) 

Voetreflex Therapie is een natuurgeneeswijze welke lichaam en geest in balans kan brengen. Voetreflex therapie heeft als uitgangspunt dat het gehele lichaam zich in de zones van de voeten weerspiegelt. Dat geldt voor alle spieren, organen, hormoonklieren, zenuwen, lymfe en weefsels.

Een blokkade of verstoring in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Een gerichte behandeling van voetreflexzones met verschillende druk- en massagetechnieken stimuleert of brengt de voetreflexzones tot rust.

De voetreflexzones krijgen nieuwe impulsen, door activatie van het zelf genezend vermogen wordt de stofwisseling, doorbloeding, energiedoorstroming en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel verbeterd. Blokkades worden opgeheven en afvalstoffen sneller afgevoerd. De vitaliteit neemt toe, lichaam en geest ontspannen, klachten nemen af of verdwijnen.

Beide voeten worden behandeld, uitgaande van de mens als geheel.

Met voetreflex therapie kan geen wonderen worden verrichten, maar heel veel klachten kunnen worden behandeld met positieve resultaat.

Dat wat verstoord is kan in balans worden gebracht, zodat de werking weer optimaal wordt.

Als het lichaam een schade heeft opgelopen die niet herstelbaar is, dan blijft deze schade onherstelbaar. Wel kunnen de daaruit voortkomende klachten worden verlicht en in het positieve geval verdwijnen.

Voetreflex massage/therapie is om te ontspannen maar kan tegelijkertijd ook lichamelijke en emotionele klachten herstellen. Mijn voetreflex massage is een combinatie van Chinese- en westerse reflexologiemassage technieken op de voeten en de onderbenen.

Voetreflextherapie verbetert de doorstroming in het lichaam. Als een orgaan of lichaamsdeel niet optimaal werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten op de corresponderende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt vaak pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van bloed en lymfevocht blokkeert. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorbloeding en ontstaat er een blokkade.

Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te behandelen, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voedingstoffen de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen door deze voetreflextherapie worden opgeheven, zodat het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Een paar voorbeelden van blokkades zijn: pijn, slaapproblemen, overgang, allergieën, klachten die het gevolg zijn van burn-out, ADHD, autisme, slechte stoelgang, migraine en blessures. Ook bij chronische ziekten kan voetreflextherapie veel verlichting brengen. Bijvoorbeeld bij Fibromyalgie, reuma, spastisch darmsyndroom.

Voetreflex is geschikt voor alle leeftijden. Van  baby’s tot………

Voor het maken van een afspraak of de prijs van een behandeling.

voetreflex therapie

laatste nieuws over voetreflexologie