Oor acupunctuur

breng balans en energie terug in je lichaam
Voor jong en oud
Verwen jezelf met een voetreflex behandeling
bij klachten of voor ontspanning ook in combinatie met oor acupunctuur

Oor acupunctuur of auriculotherapie is een alternatieve geneeswijze en bestaat al ruim 2500 jaar.

De oor acupunctuur zoals die nu gegeven wordt is de moderne ontwikkeling.

De grondlegger is de Franse arts Paul Nogier. Paul Nogier hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. De moderne westerse manier van oor acupunctuur bestaat uit het aanbieden van prikkels aan het oor om het zelfregulerende of zelf genezend vermogen van het lichaam te bevorderen door de blokades in de energiebanen (meridianen) op te heffen en zo gezondheidsproblemen te verminderen of te verhelpen.

Wanneer de energie niet meer goed door het lichaam stroomt en uit balans is, krijgt u gezondheidsproblemen.

Omdat het oor het gehele lichaam reflecteert, elk lichaamsdeel, elk orgaan, elke functie heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp, de zogenaamde OCP , kunnen we met oor acupunctuur de energie blokkades elders in het lichaam proberen op te heffen.

De oorschelp als therapeutisch medium.

Bij de oor acupunctuur wordt gewerkt met kleine naaldjes of bolletjes die de reflexzones in het oor stimuleren. Deze naaldjes of bolletjes kunnen wel 2 tot 3 weken blijven zitten zodat u steeds opnieuw de reflexzone zelf kunt stimuleren. Mensen krijgen vaak ook meer energie door de behandeling. Dikwijls gaat een klant bij aanvang van de behandelreeks, direct al beter in zijn vel zitten.
Als arts kreeg hij een aantal patiënten op zijn spreekuur met brandplekken in de oorschelp. Bij navraag bleken dit littekens te zijn als overblijfsels van een doeltreffende behandeling tegen ischias door een natuurgenezeres. Zij gebruikte daarbij een gloeiend stukje metaal om hiermee bepaalde punten op de oorschelp te behandelen. Hierdoor kwam Nogier op het idee om de oorschelp als therapeutisch medium te gebruiken. Oor acupunctuur is zeer geschikt voor de behandeling van chronische en acute pijn. Uit onderzoek van de afgelopen jaren is gebleken dat bij 60% van de patiënten die behandeld is met oor acupunctuur, de pijn is verminderd. Bij 37% van deze groep is de pijn met meer dan de helft verminderd.


Oor acupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten. Een kleine greep uit behandelbare klachten:


• Hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine);
• Burn-out en andere stress gerelateerde klachten;
• Overgangsklachten;
• Vermoeidheidklachten;
• Nek- en schouderklachten;
• Tenniselleboog, golferselleboog;
• Rugklachten;
• Heupklachten;
• Knieklachten;
• Sportblessures;
• Eczeem;
• Allergie, hooikoorts;
• Maag- en darmklachten;
• Ondersteuning bij afvallen;
• Ondersteuning bij stoppen met roken;
• En nog veel meer klachten

Voor informatie over tarieven en het maken van een afspraak 

Voetreflex waterland,
bij klachten en ontspanning voor alle leeftijden, van baby tot ......

Ik ben als voetreflextherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging CAT en verzekerd bij BAT. Ook ben ik aangesloten bij het GAT

Afhankelijk van de voorwaarden van de ziektekostenverzekering komen de behandelingen geheel of gedeeltelijk in aanmerking voor vergoeding. Informeer bij de zorgverzekeraar.

Natuurgeneeskunde is een aanvulling op en geen vervanging voor reguliere geneeskunde.

laatste nieuws over voetreflexologie

Oor Acupunctuur

Oor Acupunctuur

Oor acupunctuur breng balans en energie terug in je lichaam Voor jong en oud Verwen jezelf met een voetreflex behandeling bij klachten of voor ontspanning ook in combinatie met oor…
Migraine

Migraine

Er staat een afspraak in mijn agenda voor een voetreflexbehandeling. Bij de opmerkingen heeft Mw geschreven dat ze erg veel last heeft van migraine en dat ze hoopt dat voetreflex…
Cursus babyreflexologie

Cursus babyreflexologie

Leer in 3 keer anderhalf uur reflexologie geven aan jouw eigen baby. De cursus babyreflexologie voor ouders/opa’s en oma’s is een bijzonder mooie manier om de band met je kindje…

Contact formulier