Migraine

Er staat een afspraak in mijn agenda voor een voetreflexbehandeling. Bij de opmerkingen heeft Mw geschreven dat ze erg veel last heeft van migraine en dat ze hoopt dat voetreflex verlichting kan brengen.
Voor mij fijn dat Mw dat van te voren heeft aangegeven. Dat geeft mij de mogelijkheid om even mijn boeken door te nemen en te kijken welke mogelijkheden ik heb.
Tijdens de intake geeft Mw aan dat ze in Leiden ( LUMC) onder behandeling loopt en altijd medicijnen bij haar heeft om te injecteren( Imigran) als ze een aanval op voelt komen. Ik vraag haar oa waar in haar hoofd zij het meeste pijn voelt tijdens een aanval. Vooral vanuit de nek naar mijn voorhoofd geeft ze aan.
Wel fijn dat Mw dat duidelijk aan kan geven. Vanuit mijn opleiding weet ik dat daar oa de blaasmeridiaan loopt ( meridianen zijn de onzichtbare energie banen in het lichaam volgens de chinese leer). De blaasmeridiaan loopt via achterkant van het hoofd langs de wervelkolom naar beneden naar de voeten. Ik vraag of Mw misschien ook last heeft van haar onderrug. Zij bevestigd mijn vermoeden.
Ik geef aan dat ik wil beginnen met een antistress behandeling en dat ik de graag haar de komende 8 weken verder wil behandelen om te kijken of we de aanvallen kunnen verminderen.
Mw geeft aan dat ze over 2 weken voor 3 weken op vakantie gaat en of dat een probleem is.” Nee hoor, we gaan gewoon starten en na de vakantie gaan we verder.”
Zoals afgesproken zijn we begonnen met de behandelingen en Mw gaat lekker op vakantie. Halverwege de vakantie krijg ik een berichtje van Mw. Ze is zo blij. Ze heeft al die tijd nog geen enkele migraine aanval gehad terwijl ze “normaal “elke week wel 1 of 2 aanvallen had .
Als Mw na 3 weken weer komt voor de volgende behandeling heeft ze 1 aanval gehad tijdens de hormonale cyclus. We gaan door met de behandelingen en de hormonen hebben we daarom ook nog extra mee behandeld.
Inmiddels een jaar verder en Mw heeft gelukkig geen hevige aanvallen meer gehad en komt nog steeds, maar nu voor een heerlijke ontspannende voetreflexmassage en af en toe behandel ik de hormoon organen even mee om zeker te weten dat de aanvallen ook hormonaal niet meer in volle hevigheid terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.